Sticla este unul dintre cele mai utilizate materiale, intr-o multime de domenii. Alaturi de lemn sau materiale metalice, sticla este printre elementele care contribuie la crearea foarte multor structuri si elemente decorative. Exista multe modalitati in care sticla poate fi folosita in aceasta directie, la nivel casnic. De asemenea, poti opta si pentru varianta de a personaliza obiectele din sticla asa cum iti doresti. 


In special atunci cand iti doresti sa aduci o schimbare in casa ta sau cand vrei sa creezi obiecte de decor, personalizarea sticlei reprezinta o modalitate eficienta si ieftina prin care sa faci transformari cu adevarat remarcabile. Este important sa stii foarte bine ce implica vopsirea sticlei si ce elemente trebuie sa utilizezi pentru a obtine rezultatele pe care ti le imaginezi atunci cand te apuci de treaba. Iata de ce cunostinte si unelte ai nevoie!1. Vopsirea sticlei: cu ce se poate vopsi sticla

Sticla este un material care prezinta foarte multe avantaje la nivel industrial, dar mai ales atunci cand vine vorba despre utilizarea ei in scopuri casnice. Sticla poate fi folosita pentru a obtine obiecte cu functionalitate deosebita, dar si piese decorative. Asadar, principala caracteristica a acestui material este versatilitatea. Aceasta idee este sustinuta si de posibilitatile multiple de personalizare pe care le ofera sticla.


Daca ai obiecte din sticla al caror aspect vrei sa il modifici, ai optiunea de a apela la o multime de variante. In continuare, vei afla care sunt cele mai populare raspunsuri la intrebarea “Cu ce se vopseste sticla?“. Acestea sunt solutiile perfecte de vopsit sticla pe care le poti achizitiona chiar acum:


  1. Spray vopsea - aceasta varianta este una foarte convenabila, deoarece permite o vopsire rapida si extrem de confortabila. Atunci cand utilizezi vopsea sub forma de spray, nu este nevoie sa depui niciun efort deosebit. Singurul mic dezavantaj este reprezentat de precizia limitata pe care o ofera acest tip de procedeu. Spray-ul este potrivit pentru vopsirea elementelor cu dimensiuni mari, precum geamurile usilor. In schimb, obiectele decorative de dimensiuni reduse necesita o interventie mai minutioasa. Aceasta este posibila prin utilizarea altor produse pentru vopsit.


  1. Vopsea sticla - vopseaua lichida, speciala pentru sticla, reprezinta o solutie care se aplica pe acest tip de suprafata prin intermediul unei pensule. Pensula poate sa aiba dimensiuni variabile, in functie si de dimensiunile obiectului pe care doresti sa il vopsesti. La fel ca spray-ul, si vopseaua poate fi aplicata in mai multe straturi, pana cand reusesti sa obtii finisajul perfect. Investeste intr-o vopsea cu putere mare de acoperire si cu aderenta buna, pentru a finaliza procesul rapid si cu rezultate cel putin la nivelul asteptarilor tale.2. Etapele procesului de vopsit sticla

Odata ce ai decis care este solutia pe care doresti sa o utilizezi pentru a vopsi obiectele de sticla a caror personalizare o urmaresti, tot ce mai ramane de facut este sa te apuci de treaba. Acestea sunt etapele pe care trebuie sa le urmezi, pentru a vopsi sticla in cel mai scurt timp, obtinand si rezultatele pe care ti le-ai dorit de la bun inceput:


Pasul 1: Pregateste suprafata - nu uita ca vei lucra cu produse concepute special pentru a rezista bine in timp. Atat vopseaua cat si spray-ul sunt greu de curatat, asa ca vrei sa le aplici doar acolo unde este nevoie de ele. Asaza pe podea un carton sau o folie pe care sa lucrezi, inainte de a trece la treaba.


Pasul 2: Curata si degreseaza suprafata - indiferent de obiectul pe care personalizezi cu spray sau vopsea lichida, acesta trebuie sa fie foarte bine curatat in prealabil. Foloseste detergent special anti-grasime sau anti-degresant si asigura-te ca orice urma de murdarie sau grasime este inlaturata inainte de a aplica vopseaua.


Pasul 3: Aplica solutia - daca vopsesti cu spray, agita bine si aplica de la o distanta de cativa centimetri, de sus in jos. Asigura-te ca vopseaua este aplicata unfiorm. In cazul in care este vorba despre vopsea lichida, aceasta trebuie aplicata cu pensula. Obiectivul final este, insa, acelasi, respectiv ca vopseaua sa fie aplicata uniform. 

Pasul 4: Lasa obiectele sa se usuce - solutiile utilizate la vopsirea sticlei se usuca intr-un interval de 16-24 de ore. Spray-ul este mai rapid, insa vopseaua lichida trebuie lasata pentru mai mult timp, in asa fel incat sa ai certitudinea ca si-a atins punctul optim de uscare. In situatia in care vrei sa acoperi eventualele goluri ramase, poti aplica inca un strat, cu mentiunea ca si acesta trebuie lasat ulterior la uscat. 


Pasul 5: Aplica alte elemente decorative - acest pas este suplimentar si depinde strict de natura obiectelor vopsite si de preferintele tale. Daca vopsesti vaze, ghivece sau borcane, poti aplica elemente decorative precum stickerele, doar odata cu uscarea completa a vopselei. 


Asadar, nu este deloc dificil sa vopsesti sticla pe cont propriu. Ai nevoie doar de spray sau vopsea lichida pentru sticla, de o pensula, o folie sau un carton, precum si sa te asiguri ca respecti etapele mentionate anterior. Pe Feyro.ro gasesti o gama bogata de vopsea si spray pentru sticla, in variante disponibile la preturi excelente!


Sursa foto: Pixabay.com.