Policlorura de vinil neplasticizata este cunoscuta, in sens larg, sub denumirea de PVC. Din acest material se produc o multime de obiecte, insa cele mai populare sunt cele reprezentate de ramele de ferestre. Cu siguranta esti familiarizat cu tamplaria PVC (termopan), celebra pentru performantele excelente pe care le ofera din punct de vedere al durabilitatii si capacitatii de izolare termica si fonica. Performantele pe care le garanteaza pe termen lung tamplaria produsa din policlorura de vinil o transforma in solutia perfecta si pentru locuinta ta. 


Trebuie sa stii ca, pe langa aceste performante, ferestrele realizate din PVC mai au o calitate deosebita: ele pot fi personalizate. Desi sunt rezistente si din punct de vedere al caracteristicilor estetice, ferestrele pot oricand sa beneficieze de o interventie prin care sa le schimbi culoarea sau sa le readuci luciul. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar sa stii ce implica procesul de vopsire PVC. Afla din acest articol care sunt elementele de care ai nevoie pentru vopsirea tamplariei din PVC si cum se aplica vopseaua, pas cu pas! 


1. De ce ai nevoie pentru vopsirea PVC-ului

Vopsirea tamplariei PVC este o solutie la care poti apela cu incredere, atunci cand doresti sa aduci o schimbare la nivelul locuintei tale. Fiind foarte rezistente in timp si oferind performante excelente, ferestrele din policlorura de vinil pot necesita interventii de mentenanta doar pentru a le fi imbunatatit aspectul. Exista si varianta sa apelezi la un profesionist care sa schimbe culoarea tamplariei din casa sau sa o reimprospateze si sa o faca sa arate ca noua, poti totusi sa duci la bun sfarsit procesul si pe cont propriu. Pentru a reusi sa obtii rezultatele dorite, este necesar sa tii cont de uneltele si produsele de care ai nevoie. Pentru vopsirea profilelor din PVC iti trebuie:

 
Pentru vopsirea tamplariei din policlorura de vinil poti utiliza si spray vopsea, acesta avand capacitatea de a acoperi eficient si suprafetele de acest fel. Odata ce ai adunat toate instrumentele necesare procesului de vopsire, poti trece la treaba. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi!


2. Cum se aplica vopsea pentru tamplarie PVC, pas cu pas

Pentru ca rezultatele sa se ridice la nivelul asteptarilor tale, este important sa vopsesti profilele in mod responsabil si cu atentie deosebita la detalii. Pentru ca totul sa iasa asa cum ti-ai dorit, trebuie sa respecti urmatorul plan de actiune:


Pasul 1: Curata fereastra - este foarte important ca toate profilele ferestrelor pe care le vopsesti sa fie curate, inainte de a aplica solutiile de tip vopsea PVC sau spray vopsea. Foloseste laveta moale sau buretele neabraziv, inmuiat in solutia pe baza de apa si detergent delicat, fara solventi. Sterge foarte bine orice urma de praf sau orice pata intarita. Este esential ca suprafata sa fie perfect curata. Ulterior, sterge fereastra cu o carpa uscata, pentru ca orice urma de umezeala sa fie inlaturata.


Pasul 2: Acopera suprafetele din jur - pentru ca vopseaua sa se aplice exclusiv pe zonele pe care le vizezi, este necesar sa eviti raspandirea ei pe suprafetele din jur, asa cum sunt ferestrele. Foloseste scotch hartie sau folie lichida protectie tamplarie, pentru a delimita zona pe care o vopsesti de restul ferestrei. 


Pasul 3: Aplica stratul de vopsea - cu ajutorul unei pensule mici, care te va ajuta sa actionezi cu precizie, aplica stratul de vopsea. Este necesar sa aplici vopseaua cu miscari ample, in acelasi sens, pentru ca rezultatul sa fie unul uniform. Spray-ul se aplica fara pensula, in situatia in care decizi sa optezi pentru aceasta alternativa. Dupa ce ai aplicat vopseaua, aceasta trebuie lasata sa se usuce, in functie de indicatiile producatorului. Daca nu esti multimit de aspectul sau de culoarea obtinuta, poti sa mai aplici un strat suplimentar. 


Acestea sunt toate etapele procesului de vopsire PVC. Pe Feyro.ro gasesti cele mai performante solutii de vopsea PVC, precum si materiale care sa protejeze suprafetele. Pune-ti in practica ideile inovatoare si bucura-te de o tamplarie care sa arate exact asa cum ti-ai dorit!


Sursa foto: Pixabay.com.